Thursday, June 30, 2011

Kenapa blog famous tak de shoutbox

Assalamualaikum.

Tahukah anda apa itu shoutbox? yang pastinya shoutbox tidak ada dijual di pasar-pasar malam mahupun giant atau tesco. kalau tak caya bolehlah try tanya.

Ok, back to main topic. kalau korang perasan la kan kebanyakan blogger-blogger famous tak pasang shoutbox kat blog diorang. kenapa ye? blog aku ada la. nampak benor tak famousnye. T_T

Sebenarnya la kan. bukan alasan gak. kalau dah famous je mesti kena buang shoutbox. pergh memang bikin orang sentap la kan? benda ni terpulang kat individu masing-masing gak. tepuk dada tanya selera. hari ni makan menu apa?


Antara alasan blogger tak pasang shoutbox ialah :

  • shoutbox ni akan buat blog lambat loading. dalam bahasa yang lebih mudah lagi. blog jadi berat.
  • malas nak layan cik anon. maki hamun dia panas. terbaik dari ladang wa cakap sama lu. tak sanggup nak layan.
  • blogger lebih mementingkan entry berbanding hiasan kat blog. blog cantik-cantik pun nak buat apa kalau entry sampah. opss.

Ok rasanya cukup kot alasan tu. apapun ada jugak blogger famous pasang shoutbox kat blog contohnya macam Fatin Liyana ngan Zack Zukhairi.

sumber : Google











notakakilima: selalu tengok blogger famous kena maki kat shoutbox. sabor je la eh.

6 comments:

Mama AA's said...

sbb klu ade shoutbox org x komen, duk hai hoi kat shoutbox jek...

tul x? hehe

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Jer ... said...

takde shoutbox lebih ramai orang akan komen :D

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...

wat berat je ada shout box tu.
hihi ~

man said...

shout box lebih kurang macam chatting...blogger yg selalu online sesuai ada shout box.

Liyana Zahim said...

Shoutbox itu tmpt utk org folow i folow me.. Hahahah~