Thursday, February 16, 2012

Naturactor

Assalamualaikum.

Apakah itu naturactor? Masa mula-mula aku pun confuse gak antara naturactor ngan foundation ni walaupun pada fizikalnya nampak lebih kurang sama je.

Naturactor merupakan keluaran Meiko daripada Jepun. Naturactor ni adalah sejenis bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura iaitu bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita. Antaranya adalah :
  • Membantu kulit menjadi lebih lembut 
  • Membantu menghidratkan kulit 
  • Mengurangkan masalah kulit ( sesuai unttuk kulit berjerawat)




nak pilih naturactor kena ikut tona kulit gak. tak boleh main bantai beli je


Kelebihan naturactor???
  • Anti kilauan/ tidak berminyak
  • 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat dan noda hitam
  • Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
  • Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
  • Senang digunakan, cepat dan yang penting tidak melekit
  • Tahan sehingga 12 jam
  • Tidak menutup pori-pori
  • Digunakan oleh makeup artis professional dan mak andam
  • Kulit terasa ringan, tidak melekit dan kelihatan gebu!
  • Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan, photoshoot dan sebagainya

Untuk pengetahuan korang kat Malaysia ada banyak sangat produk tiruan naturactor. Harga plak of course la jauh lebih murah kalau nak di bandingkan dengan naturactor yang original. So masa beli, berhati-hatilah supaya muka korang tak terkena kanser/ rosak di kemudian hari. Naturactor yang bagus tak melekit mahupun berminyak dan ala-ala matte gitu.















notakakilima: aku pun baru tahu pasal naturactor ni. kat internet banyak jual tapi tak tahu la original ke tak so takut nak beli. kena survey betul-betul gak. -.-





7 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

xpena dnga pasl bdak nih.bp hrge kalau yg ori ?

Feza said...

@Sarah Mohd Saleh dalam rm45 pun boleh dapat. kebanyakannya bawah rm100. tapi kena pandai cari la takut terkena barang pirate plak. :P

SuperHamzah said...

uptown pun ado aku dengar.. huhu

wanabee said...

wohaa...baru guwa tahu apa tu nananaturaturato...ahhh apa2 lah..
sebelum ni tak pernah dengar pun...

baguih lah ang...nandri nandri sebab share benda2 mcm ni...walaupun guwa jenis tak pakai benda2 ni..at least guwa tahu juga..


*baru tahu ada orang kulit mukanya berwarna biru ..barangkali untuk avatar agaknya... >_<

zOeY zAu YaH said...

bli yg ori.sgt best.

Liyana Zahim said...

Nape ade kaler biru tu? Adekah utk muke org yg bwarna biru?

Liza Razak said...

selain dari online kat mne boleh beli yer? teringin pulak