Saturday, August 13, 2011

Rempit wannabe

Salam Ramadhan ke 13. terasa beriman pulak tulis macam ni. ^^

Kali ni nak cerita sikit pengalaman aku jadi minah rempit. tapi jangan salah faham pulak. rempit-rempit aku tak ada la sampai rosak akhlak or jadi bohsia bagai tu. aku setakat bawak motor laju-laju je.

Aku mula belajar bawak motor masa aku form 1. tu pun curi-curi bawak ngan adik aku sebab ayah aku tak bagi kalau dia tahu. mula-mula bawak tu terus pergi pusing satu kampung. seronok dowh. sebelum ni bawak basikal je. dapat bawak motor rasa laju semacam je.

Nasib baik bila ayah aku tahu aku curi-curi belajar bawak motor dia tak marah. ye la aku bawak kan cermat je. (kononnya) means tak de la sampai tahap jatuh longkang ke hape walaupun baru first time bawak motor. dari situ pun dah terserlah jiwa kerempitan aku.

Masuk form 4 dah boleh ambil lesen motor. nasib la birthday aku awal so boleh la ambil lesen awal sikit. cukup je 16 tahun aku terus membodek ayah aku nak ambil lesen motor. lagipun senang sikit bila dah ada lesen boleh la merempit pergi sekolah.

Masa lesen L aku dah mula active merempit. ayah aku tampal siap-siap sticker L kat motor. malu dowh bawak motor ada sticker L tapi aku tak berani bukak sebab takut ayah aku marah. nanti kena tunda ambil lesen P pulak. lagipun berapa bulan je pun nak guna sticker tu.

Dalam pertengahan form 4 aku dah ada lesen P motor. bangga siot! ye la dalam kalangan kawan-kawan aku tu boleh dikatakan aku sorang je yang ada lesen. masa tu bawak motor memang tak ingat dunia la. member aku selalu tegur.

" hang ni bawak motor berapa km/j. aku tengok laju betul. "
Honda wave 110 je pong.


Pernah sekali aku jatuh motor masa bawak member aku gara-gara kereta tak bagi signal nak masuk simpang. aku pulak bawak motor memang laju tak ingat. habis belakang kereta tu aku langgar. side mirror pecah. tapi paling kesian member aku la sebab baju dia koyak masa jatuh. nasib la dapat ganti rugi. hampeh betul!

Tapi sekarang ni aku dah cermat bawak motor. trauma pun ada sebab selalu jatuh motor. tayar pancit masa bawak laju lagi. takut bila fikir balik. benda kalau nak jadi kejap je. aku bersyukur sangat sebab tak pernah jadi benda yang teruk-teruk kat aku lagi setakat ni. Alhamdulillah.



sekarang aku bawak motor ni. plat motor tak boleh ditunjukkan untuk mengelak orang pegi 'tikam' no plat motor aku. haha.













notakakilima: pandu cermat jiwa selamat. ingatlah orang yang tersayang. aku tak ada lesen kereta. haha.

3 comments:

aizadalias said...

haha.
moto ko ni kene makan asap je dengan moto 125z aku..aku gune gear 4 je..ekekkee ;p

Feza said...

@aizadalias mmg la 110 je dowh. sekarang ni aku pandu cermat jiwa selamat. haha.

Liyana Zahim said...

Akk reti bwk moto umor 11 taun.. Siap meniarap atas moto lg... Lar ni dah tuka jd pompuan nek moto kaki due2 tjuntai kat sbelah bajet puteri nek kude ngan putera raja.. Ahaks...